Sportoefentherapie

Ga naar de Home-pagina van de website van Inbewegen

Sportoefentherapie

Sportoefentherapie beweegt

Hoofdfoto Sportoefentherapie

Sportoefentherpaie is een specialisme van de oefentherapeut Cesar-Mensendieck. De sportoefentherapeut is een adviseur, begeleider en behandelaar op het gebied van sport en beweging. Sportoefentherapeuten bieden begeleidingstrajecten op maat aan voor zowel de beginnende sporter, de recreant als de topsporter. 

Het verbeteren van houding en beweging van de sporter staat tijdens de behandeling centraal. De sportoefentherapeut leert de sporter om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van zijn fysieke mogelijkheden. De sporter krijgt inzicht in de wijze waarop hij zijn eigen mogelijkheden kan benutten om zo zijn houding en bewegen te ontwikkelen, te verbeteren en/of te herstellen. 

Voor wie?

Behandeling door de sportoefentherapeut is bedoeld voor sporters die incidenteel, langdurig of chronische klachten hebben voor, tijdens of na de sportbeoefening.

Indicaties

Sportoefentherapie is bedoeld voor:

  • Klachten of blessures die ontstaan zijn tijdens of na het sporten. Zoals een zeurend gevoel of een beweging die irritaties geeft tijdens het sporten.
  • Klachten of blessures die te maken hebben met ademhaling en ontspanning.
  • Geen klachten, maar een vaak terugkerend probleem, door bijvoorbeeld een verkeerd looppatroon.
  • Preventief om blessures te voorkomen.

Werkwijze

Het beantwoorden van de hulpvraag van de sporter en de houding en beweging van de sporter staan tijdens de behandeling centraal. De behandelingen van de sportoefentherapeut worden zoveel mogelijk uitgevoerd op de locatie/in de omgeving waar de sporter zijn sport beoefent (in de context). Dit betekent dat u als u met een klacht komt, ontstaan bijvoorbeeld in de tennis-, voetbal-, hardloop- of hippische sport dan wordt er ook onderzoek verricht en behandeld in de sport specifieke situatie. dit is tenslotte de situatie waar de klachten zich voordoen en dan de ideale plek om te werken het het herstel/verbetering van deze klachten. Zo kan de therapeut u ook direct helpen met het leren toepassen van de verbetertips tijdens de training/wedstrijden. 

De sportoefentherapeut leert de sporter om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van zijn fysieke mogelijkheden. De sporter krijgt inzicht in de wijze waarop hij zijn eigen mogelijkheden kan benutten om zo zijn houding en bewegen te ontwikkelen, te verbeteren en/of te herstellen

 

 

Karen weet je te motiveren, steeds een stap verder te gaan, te ontspannen en leren omgaan met een blessure. Je sterk te maken ( mindfull running en fysiek) , met een vleug humor en getoonde interesse je positief te beïnvloeden om steeds je eigen ( maximale) grenzen te verleggen! het is een topper!!!

Kim Kardinaal

Bel mij terug

Bezig met versturen

Maak een afspraak

Ontdek wat de sportoefentherapeut kan bieden en maak een afspraak voor een sportspecifiek onderzoek tijdens de wedstrijd of training.

Inbewegen Breaking News

Bedankt

Geplaatst: 6 mei 2019 om 14:45

Wat zeg jij als je van de therapeut hoort dat je beter nog even niet mee moet doen met de wedstrijd? Vanaf volgende week pas weer rustig kunt opbouwen? Niet mag lopen maar fietsen dan weer wel? 

>> Lees meer


Bereik je doel


Over ons


Nieuws


Reviews

Plaats uw reactie

Reacties
(Wordt niet gepubliceerd)
Bezig met versturen

Activiteiten

06
jun
Aanvang 20:00 uur tot 21:30 uur
Fit Running

13
jun
Aanvang 20:00 uur tot 21:00 uur
Fit Running

20
jun
Aanvang 20:00 uur tot 21:00 uur
Fit Running

27
jun
Aanvang 20:00 uur tot 21:00 uur
Fit Running

11
jul
Aanvang 19:30 uur tot 21:30 uur
Luna Trail
Anders lopen, Meer Genieten

Workshops

04
jul
Aanvang 19:30 uur tot 21:30 uur
Maandelijkse workshop
Luna Trail Anders Lopen, Meer Genieten!

Contactformulier

Contact

Bezig met versturen

Route

kaart is aan het laden – een ogenblik geduld aub…

Inbewegen
52.667200, 4.861390
Inbewegen06 – 40 05 81 84info@inbewegen.nlwww.inbewegen.nl

Website VvOCm
Website Kwaliteitsregister Paramedici
Website Sportoefentherapie

Adres per 1 mei is:
Tennispark Oostertocht ­• Van Veenweg 100 ­• 1701 HH Heerhugowaard
­T 06 – 40 05 81 84 • ­E info@inbewegen.nlI www.inbewegen.nl