Mindful Walk


Hamburger menu

Bezoek mijn Facebook-pagina
Bezoek mijn LinkedIn-pagina
Bezoek mijn Instagram-pagina

Mindful Walk

Hoofdfoto Mindful Walk

Mindful WALK in Heerhugowaard

Mindful WALK gebruikt in al haar activiteiten de combinatie van Mindfulness, Ademhalingstechnieken en Hardlopen / Wandelen met als resultaat MINDER STRESS en MEER ENERGIE. Inbewegen is officieel gecertificeerd Mindful Run en WALK trainer voor Heerhugowaard en Langedijk.

 

Het Mindful Run/WALK concept is ontwikkeld door Martijn Mensink, eigenaar Mindful Run Nederland. In Nederland zijn ca. 160 instructeurs actief die de 5-weekse cursussen verzorgen in de Running (Mindful Run cursus) en Walk (Mindful Walk cursus) variant. Een Mindful Silent WALK volgen is ook mogelijk. 

Mindful Run Nederland is het opleidingsinstituut voor de Mindful Run/WALK Instructeurs en wandelcoaches. 

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Run/Walk laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen en/of wandelen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het ‘hier en nu’ te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

 

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel lopers ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Run/Walk gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je inadement, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het lopen.

 

Hardlopen / Wandelen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Run/WALK leert je hoe je volop van het lopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het ‘hier en nu’. 


Easy-taping

Easy Tape. Van die gekleurde plakkers die je in vele vormen geplakt ziet. Het werkt. Maar dan alleen als je na testen plakt.

Verder in het nieuws

Tarieven 2020

Luisteren en Verstaan

Stoppen

Strippenkaart

Hielspoor Tip

Mindful WALK is FUN!

Heb je zin in Mindful Walk gekregen? 

Kijk voor actuele data en start lokaties op de aanmeld pagina bij Mindful Run Nederland , klik hier 

 

Aanmeldformulier

Aanmeldformulier

Uw gegevens

Bezig met versturen

Route

kaart is aan het laden – een ogenblik geduld aub…

Inbewegen Van Veenweg: 52.667170, 4.861364

Kwaliteitsregister Paramedici
Sportoefentherapie
VvOCm

Inbewegen

Tennispark Oostertocht
Van Veenweg 100
1701 HH Heerhugowaard

­

T 06 – 40 05 81 84
E info@inbewegen.nl
I www.inbewegen.nl

KvK 56623836
BTW NL190401035B02

IBAN NL56 RABO 0175 469 040
BIC RABONL2U

Lid nr. V vocm 400435
AGB Zorgverlener 07000169
AGB code praktijk 07087383