Over mij


Hamburger menu

Bezoek mijn Facebook-pagina
Bezoek mijn LinkedIn-pagina
Bezoek mijn Instagram-pagina

Over mij

Hoofdfoto Over mij

Over mij

Ik help mensen weer kunnen wat ze willen. Meedoen, finishen, samen presteren met anderen, je eigen doelen bereiken of gewoon voor de lol bewegen omdat het leuk is.

Ik ben Karen Bok (1975), getrouwd en moeder van 2 pubers. Van jongs af aan al een actieveling en enthousiast voor bewegen en meedoen. Als kind zat ik op wedstrijdzwemmen bij een recreatieve club waar naast het trainen vooral de gezelligheid belangrijk was. In het weekend ging ik vaak met mijn vader een rondje op de racefiets of samen een rondje hardlopen in het bos.

Nu zwem ik nog steeds bij DAW Alkmaar, vooral voor de gezelligheid en een fit lijf. Ook loop ik hard , dat is mijn uitlaatklep. Als ik loop wordt alles helder, komen er oplossingen en geniet ik van de natuur of de rust.

Toen ik zelf een tijd niet kon sporten, door blessureleed na ongelukken, merkte ik wat het me bracht en hoe erg ik het ook miste. Ik raakte eigenlijk mezelf kwijt. Kon m’n hoofd niet meer leegmaken, mijn lijf niet meer ontspannen…..m’n ei niet meer kwijt.

Ik miste het bewegen en ontspannen door bewegen ontzettend dus was ik tijdens mijn revalidatie super gemotiveerd. Ik wilde aan de slag! Tot ik er achter kwam dat hard werken niet de beste strategie was….. 

Ontspannen Inspannen

Door een aantal ongelukken en ook nog een ernstig ongeluk van mijn man, was ik teveel aan het doorzetten geweest. Te lang had ik zelf alle ballen in de lucht gehouden naast zijn revalidatie, mijn eigen praktijk, onze verhuizing en tussendoor natuurlijk het sociale leven…

In plaats van hard werken, doorzetten met de tandjes op elkaar, moest ik zelf leren ontspannen en bewegen met mijn lijf i.p.v. tegen mijn lijf. Binnen mijn grenzen blijven, stapje voor stapje beter worden. Geduld en vertrouwen. Mijn wereld stond even op z’n kop maar het is de meest waardevolle ervaring waar ik dagelijks de vruchten van pluk. Ook al ben je zelf therapeut, ik ben ook maar een mens!

Goede begeleiding door mensen die me begrepen, die snapten waar ik heen wilde en me steunden in moeilijke tijden, maakte dat ik geleidelijk weer fit werd en in balans ben gekomen.

 

Als oefentherapeut Cesar Mensendieck heb ik mij gespecialiseerd in de begeleiding van sporters en mensen die wel willen maar niet kunnen. Zij zijn super fijn om mee te werken omdat ze altijd graag willen bewegen, de adviezen en oefeningen altijd opvolgen en open staan voor alle tips. Ook al moet ik ze soms afremmen, beschermen en uitleggen waarom NU niet het juiste moment is.

Mijn passie en enthousiasme voor bewegen, vakkennis en jarenlange werkervaring zet ik in om jou te laten genieten van bewegen. Maar ook mijn eigen ervaring met niet kunnen neem ik mee om jou zo goed mogelijk te helpen. Ik snap dat je weer mee wilt doen. Ik wil dat ook.

Niks zo mooi als een berichtje krijgen van iemand die vol trots zijn prestatie pijnvrij heeft volbracht.  Ik ben dan minstens zo blij als jij! Dus samen kijken we en trainen we dat wat jij nodig hebt om te kunnen wat jij wilt.

Ik doe net een stapje meer om de uitdaging aan te gaan wanneer je gehoord hebt dat iets “nooit meer kan” of “niet meer mag”. Die heb ik vaker gehoord!

Ik zal mijn uiterste best doen om je weer mee te laten doen, te zoeken naar oplossingen omdat ik juist heb geleerd dat er altijd een manier is. Ook al is die anders dan je op ‘t eerste moment dacht

Laten we samen kijken naar de mogelijkheden zonder de realiteit uit t oog te verliezen. Ik help je graag Inbewegen!

Tape Week

Ontdek vrijblijvend wat jij weer kunt doen met Easy-Tape! Maak kennis met de gekleurde plakkers en beweeg makkelijker en met minder pijn!

… Lees meer
 

Verder in het nieuws

Online Afspraak maken

Corona

FiTT Monitor Nieuws

Nieuw Sporters-Yoga online

Revalidatie Inspiratie Interviews

Route

kaart is aan het laden – een ogenblik geduld aub…

Inbewegen Van Veenweg: 52.667170, 4.861364

Kwaliteitsregister Paramedici
Sportoefentherapie
VvOCm

Inbewegen

Tennispark Oostertocht
Van Veenweg 100
1701 HH Heerhugowaard

­

T 06 – 40 05 81 84
E info@inbewegen.nl
I www.inbewegen.nl

KvK 56623836
BTW-id NL002120970B70

IBAN NL56 RABO 0175 469 040
BIC RABONL2U

Lid nr. V vocm 400435
AGB Zorgverlener 07000169
AGB code praktijk 07087383