Sportoefentherapie


Hamburger menu

Bezoek mijn Facebook-pagina
Bezoek mijn LinkedIn-pagina
Bezoek mijn Instagram-pagina

Sportoefentherapie

Hoofdfoto Sportoefentherapie

Sportoefentherapie beweegt

Sportoefentherpaie is een specialisme van de oefentherapeut Cesar-Mensendieck. De sportoefentherapeut is een adviseur, begeleider en behandelaar op het gebied van sport en beweging. Sportoefentherapeuten bieden begeleidingstrajecten op maat aan voor zowel de beginnende sporter, de recreant als de topsporter. 

Het verbeteren van houding en beweging van de sporter staat tijdens de behandeling centraal. De sportoefentherapeut leert de sporter om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van zijn fysieke mogelijkheden. De sporter krijgt inzicht in de wijze waarop hij zijn eigen mogelijkheden kan benutten om zo zijn houding en bewegen te ontwikkelen, te verbeteren en/of te herstellen. 


Easy-taping

Easy Tape. Van die gekleurde plakkers die je in vele vormen geplakt ziet. Het werkt. Maar dan alleen als je na testen plakt.

Verder in het nieuws

Tarieven 2020

Luisteren en Verstaan

Stoppen

Strippenkaart

Hielspoor Tip

Voor wie?

Behandeling door de sportoefentherapeut is bedoeld voor sporters die incidenteel, langdurig of chronische klachten hebben voor, tijdens of na de sportbeoefening.

Indicaties

Sportoefentherapie is bedoeld voor:

  • Klachten of blessures die ontstaan zijn tijdens of na het sporten. Zoals een zeurend gevoel of een beweging die irritaties geeft tijdens het sporten.
  • Klachten of blessures die te maken hebben met ademhaling en ontspanning.
  • Geen klachten, maar een vaak terugkerend probleem, door bijvoorbeeld een verkeerd looppatroon.
  • Preventief om blessures te voorkomen.

Werkwijze

Het beantwoorden van de hulpvraag van de sporter en de houding en beweging van de sporter staan tijdens de behandeling centraal. De behandelingen van de sportoefentherapeut worden zoveel mogelijk uitgevoerd op de locatie/in de omgeving waar de sporter zijn sport beoefent (in de context). Dit betekent dat u als u met een klacht komt, ontstaan bijvoorbeeld in de tennis-, voetbal-, hardloop- of hippische sport dan wordt er ook onderzoek verricht en behandeld in de sport specifieke situatie. dit is tenslotte de situatie waar de klachten zich voordoen en dan de ideale plek om te werken het het herstel/verbetering van deze klachten. Zo kan de therapeut u ook direct helpen met het leren toepassen van de verbetertips tijdens de training/wedstrijden. 

De sportoefentherapeut leert de sporter om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van zijn fysieke mogelijkheden. De sporter krijgt inzicht in de wijze waarop hij zijn eigen mogelijkheden kan benutten om zo zijn houding en bewegen te ontwikkelen, te verbeteren en/of te herstellen

 

Maak een afspraak

Ontdek wat de sportoefentherapeut kan bieden en maak een afspraak voor een sportspecifiek onderzoek tijdens de wedstrijd of training.

Route

kaart is aan het laden – een ogenblik geduld aub…

Inbewegen Van Veenweg: 52.667170, 4.861364

Kwaliteitsregister Paramedici
Sportoefentherapie
VvOCm

Inbewegen

Tennispark Oostertocht
Van Veenweg 100
1701 HH Heerhugowaard

­

T 06 – 40 05 81 84
E info@inbewegen.nl
I www.inbewegen.nl

KvK 56623836
BTW NL190401035B02

IBAN NL56 RABO 0175 469 040
BIC RABONL2U

Lid nr. V vocm 400435
AGB Zorgverlener 07000169
AGB code praktijk 07087383